בואו נעשה ללחם עם פוליש (בצק מקדים)
- רביב שגיב

- 28 בספט׳
- זמן קריאה 1 דקות
לחם עם פוליש הוא לחם ביתי ברמה של מאפייה מקצועית. בזכות ההתפחה הארוכה והעבודה עם מחמצת מקדימה, מתקבל לחם זהוב עם קרום פריך במיוחד, פנים רך ואוורירי וטעם עמוק ומורכב. זהו לחם שמחזיק טריות לאורך זמן, מושלם לצד גבינות, ממרחים, סלטים או פשוט עם חמאה טובה.
מה זה בעצם פוליש?
פוליש הוא סוג של מחמצת מקדימה – תערובת של קמח, מים וכמות מזערית של שמרים, אותה מכינים כמה שעות לפני הלישה. בזמן המנוחה, הפוליש מתסיס בעדינות את הקמח, מפתח ארומות עמוקות ומעשיר את הבצק בטעמים.
השימוש בפוליש מעניק ללחם מרקם אוורירי עם חורים יפים, קרום פריך וריח עשיר שממלא את הבית. בזכותו מתקבל לחם עם אופי מיוחד, טעם מורכב ותחושת מאפייה מקצועית – גם בבית.
מה צריך:
חומרים לפוליש (מתכון מקדים – להכין ערב לפני)
150 גרם קמח לבן
150 גרם מים
1 גרם שמרים יבשים
חומרים לבצק
כל כמות הפוליש
350 גרם קמח לחם
200 גרם מים
כפית מלח
2 כפיות סוכר
כף שמרים יבשים



















האם אפשר לאפות בתבניות פיירקס של אינגלידקייק