Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

עוגת פרחי שוקולד (שמרים)

עודכן: 26 באוג׳ 2022

הכי כיף שאופים עוגת שמרים זה הריח המטורף שיש בבית בזמן האפייה, הריח הזה תמיד נותן לי הרגשה של בית.

עוגת שמרים יפיפייה ומלאת שוקולד וטעימה במיוחד.



זמן הכנה : 25 דקות

זמן אפייה: כ30 דקות

חום תנור: 180 מעלות

זמן התפחה: שעתיים

קושי: בינוני

מצרכים

4 כוסות קמח

1 כוס חלב

6 כפיות סוכר

80 גרם חמאה

כפית מלח

2 ביצים

2 כפיות שמרים יבשים

שוקולד למריחה

100 גרם שוקולד צ'יפס.

תבנית מלבנית 20/30

לציפוי

חצי כוס חלב

חצי כוס סוכר


ree


הוראות הכנה

1.בקערת המיקסר לשים את הקמח, הסוכר והמלח ולערבב קלות.

2. להוסיף את השמרים ולערבב קלות שוב.

3. להוסיף את הביצים, החלב והחמאה ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.

4. לאחר כדקה להגביר את המהירות וללוש עשר דקות.

5. לאחר עשר דקות להוציא את הבצק למשטח העבודה וללוש ידנית כדקה.

6. להחזיר את הבצק לקערת המיקסר לכסות במגבת ולתת לתפוח שעה.


ree

לאחר שעה להוציא את הבצק ולחלק אותו לעשר כדורים, לתת לכדורי הבצק לנוח מוכסים כחמש דקות.


7. לרדד כל כדור לעלה.

8.למרוח כל כדור בשוקולד ולפזר שוקולד צ'יפס.

9. לגלגל כל עלה, לעושת חתכים ולגלגל (ראו סרטון).

10. לשמן את התבנית ולהניח את הפרחים בתבנית.


ree

11 לכסות ולהתפיח שעה.

12. לחמם תנור ל180 מעלות.

13. למרוח את הפרחים בביצה ולאפות כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה.

בנתיים להכניס את החלב והסוכר למיקרו ל30 שניות, להוציא ולערבב. לחזור על הפעולה עד שהסוכר נמס.

שהעוגה מוכנה לשפוך את החלב על העוגה.

להחזיר את העוגה לתנור לעוד דקה.

לתת לעוגה להתקרר ובתאבון 😀


ree


 
 
 

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

הנמכרים ביותר

bottom of page